דבורי חדרי-חביב פסיכותרפיסטית מומחית מומלצת טיפול DBT
דבורי חדרי-חביב פסיכותרפיסטית מומחית מומלצת טיפול DBT

כשהכול נראה בסדר ושום דבר לא מרגיש בסדר – איך מתמודדים עם סערות רגשיות ביום-יום

תוכן עניינים

מהי המציאות היומיומית שלך?

האם היא נראית כמו רכבת הרים שלא עוצרת לרגע? אולי כמו חיים בתוך אובך תמידי שמקשה על הנשימה? עבור רבים מאיתנו, כלפי חוץ הכול נראה שגרתי – אנחנו מגדלים משפחה, מטפחים קריירה, מתחזקים זוגיות – אבל רק מי שקרוב אלינו ביותר יודע על הסערה הרגשית שמתנהלת בתוכנו. זו תחושת מועקה מתמדת, חשש מהאסון הבא, מעבר מהתקף חרדה אחד לאחר, או עצבנות שמתפרצת כלפי הסובבים.

 

למה זה קורה?

סערת הרגשות הזו יכולה לנבוע מאירועי עבר שהותירו בנו סימנים רגשיים ומערערים את תחושת הביטחון הבסיסית שלנו. לעיתים מדובר בתוצאה של דריכות מתמשכת לקראת כל סכנה, כדרך לניסיון שליטה במציאות חסרת ודאות. קל יותר להסתמך על תחושת דריכות מתמדת מאשר להכיר בכך שהמציאות מלאת אי-ודאות, ואנחנו זקוקים ללמוד לחיות עם המורכבות הזו בקבלה שלמה.

 

איך מצבי קושי בוויסות רגשות משפיעים על תחומי החיים?

אנשים המתקשים בויסות רגשות עשויים לחוות השפעות במספר תחומים בחייהם, כשהם נעים בין קצוות רגשיים. ההשפעות עשויות להופיע בכמה תחומים, למשל:

 

בתחום היחסים:

יחסים נוטים להיות סוערים ובלתי יציבים, המורכבים מ"דרמות", רגעי אהבה גדולה לצד זעם עמוק ופרידות כואבות. מעברים חדים ברגשות כגון שנאה, אהבה, כעס וקנאה, לצד קושי ביצירת קשרים קרובים או להישאר מרוחקים.

 

בתחום ההתנהגות:

אימפולסיביות והתנהגויות מסוכנות, כמו יחסי מין לא מוגנים, פגיעה עצמית או מחשבות אובדניות.

 

בתחום תחושות הגוף:

קשיים פיזיים כגון הפרעות שינה, תזונה לא סדירה, התנהגויות אכילה לא בריאות כמו בולמיה ואנורקסיה, התמכרויות שונות, הפרעות ריכוז ורגישות יתר לרעשים, ריחות או מגע.

 

בתחום הקוגניטיבי:

עומס מחשבות וניתוקים, קושי בריכוז, מחשבות אובססיביות שחוזרות על עצמן, ומחשבות לא הגיוניות.

 

בתחום האישי:

תחושת זהות רופפת, תהיות לגבי מה אמורים להרגיש, תחושת שעמום וריקנות, חוסר עניין ודיכאון מתמשך.

 

איך אפשר להתמודד?

אם מצאתם את עצמכם באחד מהתיאורים, חשוב לדעת שיש דרך לצאת מהמעגל הזה. טיפול המשלב למידה של ויסות רגשי מאפשר לזהות את תגובת הגוף למצוקה רגשית ולפעול למען רגיעה והפחתת תחושת הדריכות. בעזרת עבודה קוגניטיבית והבנה של תפקיד הרגשות – גם של אלו המכאיבים ביותר – ניתן להתחיל לנהל את חיי הרגש באופן בריא יותר, ליצור דפוסי התנהגות טובים עם עצמכם וסביבתכם, ולחיות לצד הטראומות שחוויתם עם צמיחה ומשמעות.

 

תמונה של דבורי חדרי חביב

דבורי חדרי חביב

דבורי חדרי-חביב
MSW פסיכותרפיסטית מומחית בטיפול די בי טי (DBT) וטראומה
מרצה ומדריכת מטפלים

כלי נגישות

- Powered by

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

התחברות לאתר