דבורי חדרי-חביב פסיכותרפיסטית מומחית מומלצת טיפול DBT
דבורי חדרי-חביב פסיכותרפיסטית מומחית מומלצת טיפול DBT

טיפול? "זה לא בשבילי!" – תפיסות מוטעות שמונעות מאנשים לעבור תהליך טיפולי

תוכן עניינים

לעיתים קרובות אנחנו שומעים סיבות שונות ומשונות לכך שאנשים בוחרים לא לפנות לטיפול, אפילו כשהם מתמודדים עם קשיים משמעותיים. הנה כמה מהתירוצים השכיחים ביותר ומה עומד מאחוריהם:

  1. "מה אני, משוגע?"
    ממש לא. הרצון לפנות לטיפול מעיד בדיוק על ההיפך – על אדם שמודע לקשיים שלו ושואף להתמודד איתם. למעשה, מדובר בצעד שמעיד על אומץ, על פיכחון, ועל רצון לשיפור הבריאות הנפשית, בניגוד לאנשים רבים החיים בהכחשה ומתמודדים עם סבל יומיומי.
  2. "מה יחשבו עלי החברים והמשפחה?"
    ככל הנראה, הסובבים אותך מודעים לבעיה שלך ואף עשויים לשמוח שאתה פונה לקבלת עזרה מקצועית. יתרה מכך, שמירת הפרטיות היא תמיד אפשרות – ניתן לבחור לא לשתף את כל מי שסביבך על החלטתך, ומטפלים מחויבים לשמירה על סודיות מוחלטת.
  3. "יש לי חבר שאני מדבר איתו"
    אין ספק שיחסי חברות הם משאב חשוב, אבל טיפול פסיכולוגי הוא הרבה מעבר לשיחה עם חבר. טיפול הוא תהליך מקצועי שמבוסס על ידע וכלים ייחודיים, ומטרתו להקל על הסבל ולהציע דרכי התמודדות. גם החבר הכי טוב עשוי להתקשות לתת את התמיכה המקצועית הנדרשת, ובנוסף, ישנה חשיבות רבה לשמירה על יחסים עם חברים לצורך תמיכה הדדית ולא כתחליף לטיפול.
  4. "אין לי כסף, זה רחוק, זה דורש הרבה זמן"
    טיפול אכן דורש השקעה – הן כספית והן של זמן ומאמץ. עם זאת, השקעה זו נועדה לשפר את איכות החיים וליצור שינוי מתמשך. במקרים רבים, מדובר בהחלטות כלכליות של סדרי עדיפויות, ובחירה להקצות משאבים לתחום שמטרתו לשפר את המצב הפיזי והנפשי. רבים אף מעידים שההתחייבות הכספית לתהליך מגבירה את המוטיבציה להתמיד ולנצל את הטיפול.

עוד סיבות "למה לא ללכת לטיפול" והמציאות שמאחוריהן

  1. "הדיכאון/החרדה כבר הפכו לחלק ממני, מי אהיה בלעדיהם?"
    פחד מהשינוי הוא טבעי. כאשר הסימפטומים מלווים אותנו זמן רב, הם נדמים כ"חלק מהזהות שלנו". אבל חשבו על זה – האם באמת נרצה להישאר עם הכאב? האם אנשים שאינם מתמודדים עם בעיות אלו מפספסים משהו? רוב האנשים שממשיכים להתמודד ללא טיפול מוצאים שהסימפטומים מחמירים עם הזמן, והיכולת להשתחרר מהם יורדת. טיפול עוזר להחזיר את השליטה לחיים.
  2. "ניסיתי כבר טיפול וזה לא עזר לי."
    לעיתים הטיפול לא מתאים ולכן אינו יעיל, ויכולות להיות לכך סיבות רבות – חוסר התאמה למטפל, שיטת טיפול שאינה מתאימה או אפילו חוסר כימיה. עם זאת, חשוב לא לוותר – לפעמים ניסיון נוסף מגביר את הסיכוי למצוא מטפל שמתאים בצורה מדויקת יותר, ובפעמים רבות הניסיון הקודם דווקא מחזק את יכולת ההיעזרות של המטופל בטיפול הבא.
  3. "אני יכול להתמודד לבד – כבר הצלחתי בעבר."
    נכון, לכולנו יש כוחות פנימיים שיכולים לעזור לנו להתמודד. אך טיפול יכול לעזור לגלות את הכוחות הללו ולהוציאם לפועל באופן הממוקד ביותר. המטפל אינו תחליף, אלא מלווה במסע שלך, נותן תמיכה ומסייע לך לייצר חוסן שיעזור לך בעתיד.
  4. "הכל נמצא באינטרנט, למה ללכת למישהו?"
    היום, נגישים מאמרים ועצות רבות, אך קריאה לא משתווה לעבודה טיפולית ממשית. טיפול מקצועי מציע לא רק ידע, אלא תהליך שלם של עיבוד ועבודה רגשית.

 

טיפול DBT – לפנות לטיפול ולהעז לשנות

לפנות לטיפול זה לא תמיד קל, והרבה פעמים זהו צעד שלוקח זמן רב של מחשבה והתלבטות. אנשים רבים מוצאים את עצמם שואלים שאלות כמו "האם הטיפול הזה יעזור לי?", "האם אפשר לסמוך על המטפל?", ו"איך הטיפול ישפיע על חיי?". במאמר זה נדבר על טיפול DBT וננסה להסביר כיצד הוא עובד, כיצד הוא תורם לאנשים להתגבר על הקשיים שהם מתמודדים איתם, ואילו תפיסות נפוצות גורמות לאנשים להימנע מטיפול פסיכולוגי למרות הצורך הברור.

טיפול DBT: איך זה עובד?

טיפול DBT (Dialectical Behavior Therapy) מציע גישה מבוססת ומקיפה המותאמת לאנשים הסובלים מבעיות רגשיות מורכבות. טיפול זה מתנהל לרוב כטיפול פרטני, פעם או פעמיים בשבוע בהתאם לצרכים של כל מטופל, וכולל גם מפגשים קבוצתיים ללימוד מיומנויות DBT, שמטרתם לפתח יכולות להתמודדות עם רגשות קשים ולבנות תחושת שליטה. ישנה גם קבוצה להורים המעוניינים ללמוד את הכלים שהילד או הילדה שלהם רוכשים בטיפול, כך שיוכלו לספק תמיכה מתאימה ולהבין את תהליך השינוי שהמטופל עובר.

במהלך תקופת הטיפול המטפל זמין עבור המטופל גם בשעות משבר, ונותן תמיכה ומענה לצרכים מיידיים. חשוב להבין כי טיפול DBT הוא טיפול ממוקד, שמתחיל במטרה מוגדרת וסיומו הוא חלק מהתהליך. המטפל והמטופל פועלים יחד ובאופן הדדי להשגת המטרות, כאשר המחויבות של שניהם לתהליך היא תנאי להצלחה ולתחושת השינוי שמגיעה בעקבותיו.

לסיכום – צעד קטן לשינוי גדול

ההחלטה לפנות לטיפול היא הזדמנות לצמיחה ולריפוי. דרך טיפול DBT אתם לא רק מתמודדים עם קשיים קיימים אלא מקבלים כלים לכל החיים – כלים להתמודדות, לשחרור מסבל ולבנייה מחדש של תחושת הביטחון והחוסן הפנימי. אתם לא לבד בתהליך הזה, ויש ביכולתכם לקחת שליטה ולהתמודד עם מה שחייכם מזמנים לכם.

אם אתם מזהים את עצמכם בין השורות ומרגישים שהגיע הזמן לשינוי – אנחנו כאן כדי ללוות אתכם. בואו לקחת את הצעד הראשון לקראת חיים מלאים יותר ותחושת רוגע ושליטה פנימית.

השאירו פרטים כאן באתר, ונחזור אליכם בהקדם לתיאום שיחת ייעוץ ראשונית, ללא התחייבות. זו יכולה להיות תחילתה של דרך חדשה –מחכה לשמוע מכם!

תמונה של דבורי חדרי חביב

דבורי חדרי חביב

דבורי חדרי-חביב
MSW פסיכותרפיסטית מומחית בטיפול די בי טי (DBT) וטראומה
מרצה ומדריכת מטפלים

לעיתים קרובות אנחנו שומעים סיבות שונות ומשונות לכך שאנשים בוחרים לא לפנות לטיפול, אפילו כשהם מתמודדים עם קשיים משמעותיים. הנה כמה מהתירוצים השכיחים ביותר ומה עומד מאחוריהם
כלי נגישות

- Powered by

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

התחברות לאתר